
Ghimbir
4840648002082
Ingrediente: rădăcină de ghimbir măcinată
Diverse produse de cofetarie, turte dulce, fursecuri, jeleu si budinci sunt asezonate cu ghimbir. Ghimbirul este folosit pentru a aroma compoturi, lichioruri, vin fiert și bere. Este un ingredient în diferite amestecuri de condimente, în special curry.
A se păstra într-un loc răcoros, uscat, întunecat, la o temperatură care nu depășește 25 C și o umiditate relativă care nu depășește 75%.
Greutate nominală: 15 g +/- 4,5% Condimentul este rizomul măcinat al unei plante cultivate în Asia, Africa și Caraibe. Ghimbirul are un miros puternic, ușor de lămâie și un gust picant, înțepător. Reduce durerile de stomac și îmbunătățește apetitul. Este folosit pentru a aroma diferite produse de cofetărie, turtă dulce, prăjituri, jeleu și budinci.
Ghimbirul este folosit pentru a aroma compoturi, lichioruri, vin fiert și bere. Oferă un gust rafinat caracteristic supelor (fasole și cartofi), preparatelor din carne de pasăre, orezului și ouălor. Ghimbirul se adaugă la marinatele de dovleac și castraveți, sosuri, pateuri și supă de tripă. Este un ingredient în diferite amestecuri de condimente, în special curry.
Poftă bună!